Maskiner

Boligventilation

Boligventilation
Det er rigtig vigtigt at lufte ud i sit hus, så man undgår fugtige rum og derved for eksempel også skimmelsvamp. Hvis der ikke er ventilation nok i et rum, kan det nemt føre til skader af huset og utilpashed for beboerne. Dog skal man også være opmærksom på, at huset mister rigtig meget varme ved at lufte ud med vinduerne, og derved kan varmeregningen gå hen og blive ret dyr.

Hvis man derimod anskaffer sig et ventilationsanlæg, kan mange af ovenstående problemer blive løst. Anlægget fungerer oftest på den måde, at den fjerner luft fra badeværelser, køkkener og bryggeser, da disse er fugtgivende rum. Luften føres gennem kanaler tilbage til anlægget, hvor den ”sender” luften ud, og tager frisk luft ind. Den friske luft bliver dog først varmet op af den gamle luft, og derefter bliver den renset for pollen, skadelige stoffer og støv. På denne måde forbliver rummene opvarmet, samtidig med at den friske luft renser ud, så man slipper for irriterende problemer med fugt.

Man kan få rigtig mange forskellige ventilationsanlæg, som kan tilpasses både ældre og nyere boliger. På denne måde kan alle husstande altså nyde godt af et anlæg, lige meget hvad ens behov nu end må være.